Forside
Om kostpiloten
Indhold
Forfattere
Det siger vores elever
Tip en ven
Pris
Forhandler
Disclaimer
 

Bruger

Opret dig som bruger

Log ind

Glemt adgangskode

Betal med:

  Det siger vores elever
Anette Gaasdal
Kostpilotuddannelsen var nem at gå til, og jeg kunne tage det i "mit" tempo.
Jeg synes, jeg i forvejen vidste meget om kost og sundhed, men i forbindelse med vores datters sygdomsperiode, fandt jeg ud af, at der er en del ting i det jeg kalder en almindelig families kost, som ikke er særlig sundt. Forarbejdet mad, som tarmsystemet ikke så godt kan omsætte.

Med kostpilotuddannelsen har jeg fået ny viden, så vi har fået en del flere kødløse dage, og dermed hvordan jeg får vegetabilske proteiner ind i vores kost, og ikke så mange animalske.
Jeg har lært noget om de gode olier og fedstoffer i det hele taget. Hvad kan jeg bruge til stegning, og hvad duer ikke til stegning! At skallen skal knækkes på hørfrø, for at vi kan få gavn af den gode olie. At nogle fødevarer skal indtages sammen med noget anden for at få fuld udnyttelse af begge.

Der er mange gode praktiske eksempler og opskrifter i hele mappen.
Kostpiloten har givet mig god inspiration til et sundere liv for mig og min familie.

Lone Gleesborg
Jeg synes det var spændende læsning og en god måde at blive klogere på den mad vi spiser. Jeg er selv en der bliver fanget ind af gode tilbud hvor man glemmer hvad gode tilbud også dækker over af vanrøgt, forarbejdning og fordærv. Hvis man læser varedeklaration på f.eks. cocktailpølser på dåse så må man undres over at nogle betaler for noget sådan.

Det var enkelt at deltage og let med fjernundervisningen - meget effektivt. Det gør hele forskellen for mig. Jeg kan ikke lige tage fri og i weekenden har jeg stort behov for at være hjemme og slappe af.

Jeg var glad for de forskellige hæfter som jeg fandt meget vedkommende. Jeg har nu et opslagsværk hvis jeg har behov for at huske noget og jeg har en viden at trække på.

Sally Fejsø Mikkelsen
Jeg bruger kostpilotuddannelsen til at vi i familien lever en sundere hverdag end før, og har skiftet mange basale varer ud med økologi. Det har også givet mig lysten til at tage kostvejleder-uddannelsen. Jeg er social og sundheds assistent og bruger derfor også min viden i jobbet. Jeg har tabt mig ca. 5 kg siden jeg tog uddannelsen og noget af det jeg troede var sundt fandt jeg ud af der slet ikke var sundt. Det er mange aha-oplevelser selv om man tror man ved meget om kost og det er skønt at man kan tage det i sit eget tempo.

Gitte Barming
Man lærer om sund kost og ernæring samt livstil og ikke mindst hvordan ens krop er indrettet, hvilket fascinerede mig meget, kroppens orkester. :-) Man burde have det med allerede i skolerne. Jeg arbejder som køkkenass. / mødekoordinator og jeg prøver hele tiden at være med, hvor alting sker og suge til mig af nye trends.Malene Sandgrav
Det har været en stor fordel for mig at tage uddannelsen via fjernstudier. Man kan læse i sit eget tempo og kombinere det med sit job, børn og fritid. Privat er min familie og jeg kommet endnu en god vej videre mod sundheden. Jeg kan desuden bruge rigtigt meget fra uddannelsen i forbindelse med mit arbejde i en café for udvilkingshæmmede, hvor jeg køber råvarer ind og laver mad. Selv om man tror, at man ved meget om sundhed, kan man stadigvæk lære mere på Kostakademiet.

Gitte Nielsen, Huset Trappebæksvej, www.husetpsyk.dk
Det er lærerigt og interessant at lære hvad en sund og fornuftig kost skal indeholde før kroppen fungere optimalt og hvad der absolut ikke er sundt. Vi er flere af personalegruppen der har kostpilotuddannelsen og vi råder og vejleder vores beboerer i sund kost – så uddannelsen har været en stor hjælp i dette arbejde. Det jeg bedst kan lide er at det er skrevet i et sprog der er til at forstå også for dem der ikke er beskæftiget indenfor sundhedsområdet. Fint at det er inddelt i moduler og det kan også bruges som opslagsværk og er nemt at finde rundt i. Fordelen er også at man kan læse, når man har tid og er motiveret for det.

Helle Fogtel
Lad mig sige det sådan: For mig på 67, troede jeg at jeg vidste meget om kost og sundhed, men der var faktisk meget at lære alligevel. I sommeren 2009, fik min mand en blodprop i hjertet, og det gav naturligvis stof til eftertanke. Vi skulle ændre vore vaner, kolestoroltallet skulle ned og kosten ændres. Kostpilotuddannelsen var til stor hjælp på de punkter, samtidig er der i min familie flere med diabetes, og her var der også rigtig megen hjælp at hente på uddannelsen. Kostakademiet har et stort og bredt udvalg af uddannelser inden for kost/sundhed, der er meget spændende for enhver, der interessere sig for at have en sund og rask familie, gerne vil undgå velfærdssygdomme som hjerte/karsygdomme, diabetes og for få et godt liv. Uddannelsen er perfekt for rigtig mange, fordi den kan tilpasses hverdagen uden problemer, det var vigtigt for mig, at jeg kunne passe mine vanlige pligter og lære, når det passede tidsmæssigt. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg MEGET gerne vil anbefale alle, der ønsker deres nærmeste et godt liv i sundhed, at tage KOSTPILOTUDDANNELSEN.

Trine Jensen
Hvis man har interesse for kost og sundhed, har man muligheden for at få en bedre viden. Jeg har fået en masse viden om ting, jeg ikke engang vidste. Hvilket også gav mig mod på at læse endnu mere, fordi det bliver mere spændende. Den viden jeg har fået, bruger jeg meget i min dagligdag og jeg er meget glad at have taget uddannelsen.

Fordelen ved at man kan tage uddannelsen som fjernstudie, er at man kan kombinere det med ens job og hverdage. Det er så fleksibelt, at man kan tage uddannelsen i ens eget tempo og det er især en fordel hvis man har et fuldtidsjob.

Jeg vil helt klart anbefale den til andre, ikke kun til folk som skal bruge den i erhvervslivet , men også privat. Hvis man gerne vil have en større viden og forbedre familiens sundhed, kan uddannelsen helt klar anbefales.

Bente Pedersen
Jeg har med for mig stor fornøjelse gennem gået uddannelsen som kostpilot. Syntes at det er sjovt at lære noget nyt. Godt med noget baggrundviden.
Der er meget om hvordan kroppen og cellerne er opbygget, først tænkte jeg at det var for meget at skulle alt det igennem, men når man så bagefter læser om hvordan de forskellige fødevarer påvirker vores sundhed og almen befinden så giver det mening.
Man får en forståelse for hvorfor at det er vigtigt at spise økologisk og så lidt fabriks forarbejdet fødevarer.
Også at man ikke skal være så fedt forskrækket at vi faktisk også har brug for eks. de fedtsyrer der er i økologisk smør.
Omvendt lærte jeg også hvor hurtigt man ødelage de gode fedtstoffer. Eks. hvis man rister mandler så bliver det gode fedtstof til transfedtsyre, lidt at tænke over.

Vivian Kunz
Jeg har fået en langt bedre forståelse for kosten og dens betydning - på et niveau, hvor alle kan være med. Det bedste har været, at jeg selv har kunnet planlægge forløbet. Da jeg har et fuldtidsjob ville det ikke have været muligt at gennemføre Kostpilotuddannelsen uden denne mulighed.

Jeg bruger dagligt den viden jeg har opnået gennem studiet. Jeg har slidgigt i både ryg og hofter og har ændret min kost ved bl.a. at udelade forskellige fødevarer af min kost. Det har været af hensyn til gigten, at jeg har omlagt min kost. Sidegevinsterne har været et vægttab på 8-9 kg (som giver mindre belastning på min krop) og jeg er næsten sluppet helt af med den hyppige hovedpine, som jeg har været plaget af i 30 år.

Sammen med anden litteratur har uddannelsen givet mig en langt bedre forståelse for, hvor vigtig god kost er for helbredet.

Kirsten Hestbech
Nu har jeg gennemgået hele kostpilotuddannelsen. Det har været spændende af følge den godt tilrettelagte uddannlse. Jeg havde ikke forstillet mig, at jeg kunne blive så optaget at en uddannelse over nettet. Jeg har fået uddybet min viden om kost på en overskuelig måde, og de afsluttende tests har været gode, så jeg kunne se, hvad jeg havde lært, og hvad der var grund til at repetere. Som sygeplejerske oplever jeg, at det er uhyggeligt at få indblik i, hvad vi har gjort af dårligt, som resulterer i mange af de sygdomme jeg møder i mit daglige arbejde. Jeg har fået endnu mere lyst til at lære mere, så jeg vil blive istand til at rådgive og vejlede mine medmennesker. Jeg har fået bekræftet at det er gennem forebyggelse og kostændring, der kan gøres mest for at bedre folkesundheden. Bare folk så har lyst til at høre og overskud til at ændre vanerne, det er nok den største hurdle.

Annette Pontoppidan Jørgensen, Ry
At kosten har stor betydning for vores helbred og livskvalitet, vidste jeg egentlig godt i forvejen. Men med færdiggørelsen af Modul 5 kan jeg næsten ikke vente med at komme videre med uddannelsen. Nej, hvor er det spændende. Jeg har hjulpet mange mennesker til rigtig gode vægttab som Ernæringskonsulent, men jeg har fået min horisont udvidet ganske betydeligt og fået en masse lærerige og vigtige ting ”puttet” i min bagage. Nu har jeg en meget større forståelse for, hvad det er, der forårsager de efterhånden mange livsstilssygdomme, som dårlig kost og livsførelse medfører. Jeg har selv oplevet at miste nære familiemedlemmer, som alt for tidlig måtte bukke under for sygdomme, som vi i dag ved kan forebygges ved god og sund kost! God forståelse for en varieret sund kost, motion og en portion positiv livssyn – ja, det er vejen til et langt og godt liv.! Jeg er rigtig glad for denne form for E-learning, det er bestemt fremtiden, når man skal tilegne sig mere viden fremover – det er jeg overbevist om! Gid alle voksne mennesker ville tage ansvar og give dem selv samt deres børn en bedre hverdag! Tak til Hover Sundhedshøjskole for et fantastisk tilbud!

Christina N. Holmelund, 28 år, Ryslinge
Jeg er uddannet pædagog, men har også stor interesse indenfor kost og sundhed. Jeg har valgt at tage kostpilotuddannelsen og håber meget at tage kostvejleruddannelsen efter min barsel. Kostpilotuddannelsen er utrolig spændende. Jeg vidste en del omkring kost og sundhed inden, at jeg begyndte at læse på kostpilotuddannelsen, men absolut ikke alt. Modulerne er meget velskrevet, informerende og uddybende. De lækre opskrifter, som hvert modul indeholder må bare prøves af. Det er med stor lyst at jeg sætter mig til computeren og tager hul på en nyt modul.

Anna Grethe Smith, Haderslev
Har netop afsluttet Kostpilotuddannelsens 4 modul - og som ved de forrige moduler har det været en ren fornøjelse at være e-learn-studerende. Som "gammel" sygeplejerske var det med en vis skepsis jeg gik igang, idet jeg frygtede. at uddannelsen for mig ville være "for" alternativ - denne skepsis er indtil videre gjort til skamme, idet jeg opfatter, at der er videnskabelig belæg for alle de udsagn, jeg er stødt på. Jeg har naturligvis en del viden på området qua min baggrund, men allerede nu har jeg har fået masser af ny viden og inspiration. Jeg glæder mig til, at afprøve nogle af de meget spændende opskrifter.Hvis kvaliteten fortsætter som hidtil, er det lige før jeg begynder, at spare op til en kostvejlederuddannelse :-)
Modulerne er letlæselige, lay-out er rigtig godt og så er der den fordel ved en e-learn uddannelse, at man kan studere nat eller dag, sådan som det passer ind i ens dagligdag.

Marianne Simonsen, Skanderborg (SAS Institute)
Kosten fylder meget i hverdagen for de fleste og især meget for mit vedkommende. Både i kraft af mit arbejde som kok for et it-firma og privat med tre sunde og raske drenge i vokse alderen. Mit job er også min hobby så tiden går meget med at lave nye opskrifter, bruge de danske råvarer mm, her var det så jeg manglede lidt opfriskende oplysniger som måske er kommet ind tidligere i min uddannelse og div. studier af bøger og blade, men skubbet lidt af vejen. E-learning er kanon på denne måde, at det er dig selv der bestemmer hvornår og hvorlænge du har overskud og tid til at læse. Det værste er, at når man først er kommet i gang med et modul, bliver man så grebet af dette, at tiden føles lidt lang inden det næste er klart.
Til hvert modul er der også nogle spørgsmål, som kommer vidt omkring ikke både i den læste tekst, men også fra tidligere læste moduler. Fin måde, at få det gentaget og husket på. Jeg vil utroligt gerne putte den sidste del af "lagkagen" ovenpå min uddannelse: Kostvejleder, som jeg også kan bruge i mit nuværende job................. Ethvert større firma med respekt for sig og sine medarbejder, burde have en god sund frokost ordning og en person evt. kostvejleder som kunne råde og vejlede medarbejderne og deres familier i denne travle verden.

Christina Stentoft, Cagliari, Sardinien
Jeg er 35 år, mor til tre dejlige børn og uddannet cand.mag. med fagene tysk og religionsvidenskab. Interessen for sund kost samt den store betydning af vitaminer og mineraler for et vitalt liv er en arv fra min mormor og specielt i forbindelse med mine graviditeter har jeg beskæftiget mig med disse temaer. Nu er jeg så startet på kostpilotuddannelsen over nettet og er vildt begejstret. Det fantastiske er, at lektionerne er så dejligt velskrevne og stoffet godt formidlet. Bagggrunde og sammenhænge bliver forklaret på en let tilgængelig måde - så det pludselig bliver nemt at fortælle om alt det, man måske godt vidste - og alt det man ikke vidste - men ikke helt videnskabeligt kunne forklare; - hvorfor det nu lige er, at sukker ikke skal indtages i så store mængder, hvorfor er slik egentlig så dårligt for børnene - og hvorfor er den daglige gulerod så obligatorisk! Her er nemme anvisninger til at indføre gode madvaner i hverdagen - og jo dybere man trænger ned i stoffet jo mere interessant bliver det. Egentlig er jeg af den mening, at denne kostpilotuddannelse burde være et obligatorisk kursus - på linje med kurser i førstehjælp - for alle, der har ansvar for andres eller "bare" for sin egen kost! Det ville gøre menneskekroppene godt at blive fløjet af uddannede piloter! Tak til Hover Sundhedshøjskole for dette e-learning intiativ.

Nete Andersen, Haderslev
Jeg er netop blevet færdig med endnu et modul, og sidder trofast og venter på at næste modul bliver aktiveret, så jeg kan komme i gang. Modulet jeg har færdiggjort handler om sundt og usundt fedt, og har inspireret mig til at bage brød med en masse frø og kerner, så jeg er i fuld gang med at finde på lækre opskrifter... Og det er det der sker når man læser stoffet. Man bliver vildt inspireret, både til at ændre sine spisevaner, men også til at gå i gang i køkkenet. Jeg fødte for 4 mdr siden en søn, og jeg kan ikke vente til knægten skal til at have madpakker med, når han engang skal i børnehave og skole. Jeg ved at jeg med den viden jeg har fået gennem Kostpiloten kan sørge for, at mine børn - regner jo med at der kommer flere - får den allersundeste kost. Jeg har kun færdiggjort tre moduler, og jeg er allerede blevet inspireret til at købe mere økologisk, bage mit eget brød, ændre på fordelingen af mad på tallerkenen, spise flere proteiner og færre kulhydrater... Hvad skal det ikke blive til. Og min kæreste synes bare det er fedt, for han kommer til at stå model til en masse lækkert mad, og vi ved, at vi spiser sundt. Stoffet er så godt skrevet og illustreret, at man hurtigt får det læst, og samtidig forstår det. Testene i slutningen af hvert modul er også fine, men jeg synes måske godt der kunne være lidt mere fylde på evalueringen. Det er selvfølgelig svært at administrere, og det er heller ikke tvingende nødvendigt, men det ville ikke være svært yderligere at bevise, at man har fået noget ud af forløbet. Fx ved selv at skulle kreere en opskrift udfra den viden man har erhvervet sig efter hvert modul, og der kunne så fra Hover's side blive kommenteret på denne opskrift. Men hvorom alting er, så har jeg ikke et sekund fortrudt at jeg brugte penge på denne uddannelse. I sidste ende går pengene jo til min, min kærestes og vores børns sundhed - og det er jo ikke så skidt endda!

Mira Asp, Brasilien (Sydamerika)
Jeg har nu afsluttet HELE kostpilotuddannelsen. Der er kun én ting som vil være rigtigt at sige om denne uddannelse: Storslået! Jeg synes ganske enkelt, at uddannelsen i alle aspekter har været suveræn. Jeg har gennem mange år interesseret mig for sund kost og ernæring, og mente at jeg vidste det meste, men kostpilotuddannelsen har givet mig endnu større, kvalificeret viden – en viden som jeg både kan bruge arbejdsmæssigt og i det private. Det har også været perfekt for mig at være e-lærings studerende, fordi jeg har kunnet studere helt uafhængigt af tid og sted, præcis når jeg havde lyst og tid til det. Det har være ganske fornøjeligt at sætte sig til at læse de forskellige moduler som alle har været velskrevne. Jeg vil gerne ønske Hover Sundhedsskole tillykke med dette flotte tiltag, og jeg giver gerne kostpilotuddannelsen mine bedste anbefalinger.

Anja Rye Andersen
Jeg er en frisk ung pige, som altid har interesseret mig meget for madlavning. Kostpilotuddannelsen er virkelig godt sammensat og spændende skrevet. Det er genialt at man bare kan sætte sig ved computeren når man har tid. Jeg har meget variender arbejdstider så derfor passer e-learning mig perfekt. Der burde gøres en masse reklame for uddannelsen, så mange flere mennesker bliver kostpilot- det er jo et enormt vigtig emne. Jeg er blevet så bidt af at lære om kost og ernæring at jeg skal igang med kostvejlederuddannelsen med start i 2006! JEG KAN NÆSTEN IKKE VENTE!!!

Mathilde Stougaard
Efter at have taget denne fantastiske kostpilotuddannelse, har jeg fået en meget bredere viden omkring sundhed og kost. Jeg har fået et andet syn på, hvad der egentligt er sundt og dermed også gjort op med nogle af mine dårlige vaner, som jeg ellers hidtil troede var gode. Det kan være svært at omlægge sine vaner, men med de gode opskrifter der findes, gør det vejen lidt lettere. De er både inspirerende og yderst smagfulde.At man kan tage kostpilotuddannelsen på nettet i sit eget tempo er perfekt. Det gør hele forløbet meget nemt og betyder, at alle har muligheden for at blive kostpilot.

Ulla Eriksen
Efter nu at have gennemgået alle 13 moduler har jeg kun et ord der dækker: Suverænt. Det har været så dejligt i ro og mag at få tilføjet så mange friskopdaterede facts til min viden om kost. Jeg kan kun anbefale det for alle som arbejder med andre mennesker, og som jævnligt møder folks forvirring om pressens håndtering af kostoplysning. Vil der via Hover kunne etableres en måde man kan abonnere på opdatering, kostområdet er jo heldigvis så meget i udvikling. Jeg kender ikke et sted jeg ville have mere tillid til at få oplysning fra. Med dyb respekt for jeres faglighed og stor TAK for et godt forløb.

Annette Bruun, Hanstholm
Jeg er 39 år og mor til to piger, som jeg går meget op i får en god og ernærningsrig kost. Men det kan til tider være svært at finde ud af, hvad der er godt, da vi får så mange forskellige informationer via medier,aviser og blade. Men jeg må sige, at efter jeg er gået i gang med kostpilotuddannelsen er jeg ikke længere så meget i tvivl, da man på en let og meget forståelig måde bliver guidet igennem de forskellige moduler, så alt det der før var tvivl bliver omsat til noget du kan bruge i din dagligdag, som det mest naturlige. Og som bonus har min mand tabt sig 8 kg., da jeg meget bedre kan guide ham i, hvad han skal spise, for at han kan få det hans krop har brug for. Og han suger alt min information til sig. Han sulter ikke men er bare begyndt at tænke og spise på en anden måde, og udskiftet "dellefedtet" med "cellefedtet". Så let kan det gøres. Jeg troede jeg vidste meget om hvad der var sundt, men jeg har måtte revidere meget i min opfattelse af, hvad der er sundt og usundt. Så det er som om jeg skal til at opdrage mine to piger på 9 og 11 år på ny, for der er lige pludselig så mange ting jeg ikke vil have de spiser mere, og det er svært at forstå, men jeg er vedholden, for det er jo mig der ved hvad der er bedst for dem.....
Tusind tak til Hover Sundhedshøjskole. Jeg glæder mig meget til jeg skal igang med kostvejlderuddannelsen.


Der vil løbende komme flere kommentarer.

Gå ikke på kompromis - bliv kostpilot! Opret dig som bruger her

Kostpilotuddannelsen ejes og drives af Kostakademiet • Hoverdalvej 2 • 6971 Spjald • Danmark • Tlf.: +45 9734-8800